Barcelona trotse hoofdstad van Catalonië
BARCELONA

Citytrip Barcelona Bezoek Barcelona

De prachtige Spaanse kuststad Barcelona is een van de meest geliefde steden om te bezoeken voor reizigers vanwege de veelzijdigheid aan activiteiten die er te vinden zijn. Zo heb je het heerlijke strand, de lange winkelstraten, het zeer actieve nachtleven, mooie parken en vele gelegenheden waar u de fijnste tappas kunt eten. Wat u ook gaat doen in de stad, u zult overal prachtige gebouwen en kunstwerken vinden.

Barcelona is na Madrid de tweede grootste stad van Spanje en is een ware toeristische trekpleister. De stad telt 1.7 miljoen inwoners met een oppervlakte van ruim honderd vierkante kilometer. In de zomer wanneer de meest inwoners naar de kust trekken wordt de stad overspoeld met toeristen. Door de bouw van de stad met zijn vele kronkelweggetjes en binnenpleintjes lijkt de drukte vaak wel mee te vallen.

Mocht u het toch te druk vinden: dan kun je altijd een bootje huren om de zee op te gaan, dit is een aanrader omdat het overdag ongelofelijk heet kan zijn in Barcelona. De temperaturen kunnen stijgen naar boven de veertig graden. En dan bent u blij als u afkoeling kunt zoeken in de Middellandse Zee.

Barcelona

Breng zeker een bezoek aan de Gotische wijk die bekend staat om haar bijzondere, maar vooral prachtige architectuur. In deze wijk zijn ook moderne woonhuizen te vinden, maar bij elk gebouw lijkt er exact gelet te zijn op de afwerking van de architectuur en het design. Een must tijdens de citytrip Barcelona is een bezoek aan de Sagrada Familia kerk, ontworpen door Antoni Gaudi. Deze man is zo beroemd in de stad dat hij ook wel de Architect van God wordt genoemd. De Sagrada Familia, die nog steeds niet helemaal is afgebouwd is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Spanje.

Als u de stad bezoekt moet u zeker een bezoekje aan Park Güell. Dit park staat vol met kunstwerken die Gaudi heeft ontworpen. U vindt er prachtige ontwerpen gemaakt van ceramiek en glas in lood zoals de beroemde salamander bij de ingang. Naast het prachtige uiterlijk en de rijke cultuur is Barcelona ook een stad waar iedereen zich kan uitleven. Ga naar een actieve club zoals Razzmatazz of duik de winkel straten bij La Ramblas in.

FC Barcelona

Maar los van alle bezienswaardigheden wilt u waarschijnlijk ook een bezoekje brengen aan het stadion van FC Barcelona. Dit is mogelijk. Er zijn, zelfs in de zomer, verschillende rondleidingen. Ook worden er in de zomer wedstrijden gespeeld, maar dit is natuurlijk niet van het officiële topniveau. Vaak teams uit lagere klassen mogen dan oefenwedstrijden spelen voor publiek. En het niveau van deze klassen is nog steeds hoger dan menig speler in de Nederlandse Eredivisie. Voor de liefhebbers is dit de manier om een wedstrijd te bezoeken in het prachtige stadion voor een lage prijs.

Barcelona goedkope citytrips
Barcelona stedentrips
Barcelona stedenreizen