Berlijn
BERLIJN

Citytrip Berlijn Bezoek Berlijn

Deze fantastische stad staat niet voor niets in de top drie van de best bezochte hoofdsteden van Europa, samen met Londen en Parijs. Waarom? Berlijn is fantastisch. Tenminste, dat zegt u waarschijnlijk als u terugkomt van uw citytrip. De stad en de stedentrip ga je hoogstwaarschijnlijk niet snel vergeten. Berlijn is namelijk een grote en indrukwekkende stad. De hoofdstad kenmerkt zich door de vriendelijke inwoners. In enkele, tientallen jaren heeft de stad zich ontwikkeld tot een hippe kunstenaarsstad voor jonge en hippe mensen.

Dit kenmerkt zich weer door het bruisende en gave uitgaansleven, zowel in het centrum als in de buitenste kunstenaarswijken. In de zomer is het uitgaansleven extra hip. Er zijn verschillende techno underground feesten en iedere avond zijn er in tal van wijken gevarieerde optredens van lokale en internationale groepen. Mocht u met een groep vrienden op vakantie gaan naar Berlijn als citytrip, dan is het zeker gaaf om minstens één zo’n feest mee te maken. Pas wel op voor de drugs. Er wordt namelijk veel verhandeld tijdens het uitgaan. Maar als je daarvoor oppast kun u prachtige avonden beleven in het centrum en daarbuiten, zonder ooit die avonden te vergeten.

Berlijn

Maar u gaat natuurlijk niet alleen naar Berlijn voor het uitgaan. Sterker nog: overdag is er misschien nog wel meer te beleven. Er is namelijk iets bijzonders aan Berlijn en in andere hoofdsteden geldt dit niet: de regel is dat iedereen openbaar gratis haar of zijn kunsten mag vertonen. Wat houdt dit in? Dat er in Berlijn veel meer straatartiesten, muzikanten te vinden zijn dan in andere steden. Gratis kunst dus! Zo kunt u eigenlijk elke avond wel nog tot laat met een grote groep andere toeristen genieten van spontane, heel goede straatmuzikanten. Het is de levendige sfeer dat de stad ook zo mooi maakt, vooral in het hoogseizoen in de zomermaanden.

Berlijn is een grote stad met 3.5 miljoen inwoners. Daarom is het juist ook goed om de buitenwijken van de stad te ontdekken, een heel ander Berlijn. Wat goed is: om in ieder geval de wijk waar kunstenaars wonen in Berlijn te bezoeken en kennis te maken met de mensen die hier leven. Ze komen uit alle windstreken en hebben hun plek gevonden. Het is duidelijk waarom Berlijn dé hoofdstad is van Duitsland.

Berlijnse muur

De Berlijnse muur moet u natuurlijk gezien hebben tijdens uw citytrip. Het geeft een goed beeld om enigszins voor te kunnen stellen hoe het vroeger was. Er zijn speciale gidsen die u veel meer over de muur kunnen vertellen met veel achtergrondinformatie, mocht u hier in geïnteresseerd zijn. Als u bij de Berlijnse muur in de buurt bent, komt u waarschijnlijk al snel de verschillende gidsen tegen. Vanaf het centrum is het ongeveer een kwartiertje fietsen richting de Berlijnse muur.

In het centrum zijn er genoeg bezienswaardigheden te zien als u voor het eerst in Berlijn bent. Zoals de televisietoren. U kunt beter in de ochtend hiervoor in de rij staan als u naar boven wilt. In de middag en zeker in de zomer staan er enorm lange rijen voordat je naar boven kunt. Vaak moet je dan meer dan een uur wachten in de rij. De Brandenburger Tor is natuurlijk een beetje de Eiffeltoren van Parijs. Vooral het pleintje voor de Brandenburger Tor is erg leuk. Hiervoor zijn veel kunstenaars en straatmuzikanten te vinden. Tip: Berlijn is een geweldige stad om op de fiets te ontdekken.

Berlijn goedkope citytrips
Berlijn stedentrips
Berlijn stedenreizen