Londen
LONDEN

Citytrip LondenBezoek Londen

Stel u voor: het is zomer en u wilt een stad bezoeken in Europa of ver daarbuiten. Een romantische stedentrip, een stedentrip in het teken van de geschiedenis of een culturele stedentrip. Er zijn natuurlijk genoeg steden en mogelijkheden, maar er is een grote kans dat de stad Londen door uw hoofd schiet.

Londen is de hoofdstad van Engeland en daar moet u eigenlijk in uw leven wel eens zijn geweest. Het is een prachtige stad en als u naar Londen gaat weet u eigenlijk al dat uw citytrip geslaagd zal zijn.

Naast de populaire bezienswaardigheden, zoals London West End, waar talloze, grote musicals zijn, heeft Londen ook extra bijzondere en minder beroemde bezienswaardigheden. Er zijn bijvoorbeeld veel leuke wijkjes te vinden die redelijk ver buiten het centrum van Londen liggen. Zo is er een speciale, culturele wijk waar verschillende kunstenaars zich verzamelen. Vooral in de zomermaanden, in het hoogseizoen, is het gaaf om ook deze kant van Londen te bezichtigen.

Londen

Londen is namelijk een enorm grote stad, waardoor er ook genoeg buiten het centrum valt te ontdekken. De Britse hoofdstad heeft 7,5 miljoen inwoners. Londen is hiermee één van de grootste steden van Europa qua inwoners. Het centrum kenmerkt zich eigenlijk heel het jaar door vele toeristen die de stad bekijken, niet alleen in de zomer. Londen staat namelijk in de top drie van meest bezochte Europese steden, samen met Berlijn en Parijs. Daarom is het extra leuk om in Londen op zoek te gaan naar de onontdekte plekken van de bruisende stad.

De buitenwijken, die door kenners van de stad ook wel de onontdekte plekken worden genoemd, zijn ongeveer binnen een half uurtje met de lokale bus te bereiken. Een buskaartje is relatief goedkoop als je net buiten het centrum op een halte instapt. Zo is het slim om het toerisme te vermijden midden in het centrum. Zoals al benoemd is West End één van de bekendste straten en delen van het centrum van Londen.

Musicals zijn er te kust en te keur. Op elke hoek van de straat zijn er zowel illegale als legale verkopers van toegangskaartjes. In Londen heerst de traditie van het bezoeken van een musical veel meer dan in Nederland. Er zijn zoveel veel musicals te vinden zodat u er soms al voor tien euro naar toe kunt.

Big Ben

Naast de buitenwijken en de musicals zijn er meer bekende bezienswaardigheden die u gezien moet hebben, zoals The Big Ben natuurlijk. De grote, beroemde toren. Het is de Eiffeltoren van Parijs en de Brandenburger Tor van Berlijn. The Big Ben is een onderdeel van het parlementsgebouw van Londen. Ook het parlementsgebouw is de moeite waard om te bekijken. Eigenlijk is het parlementsgebouw bij elke grote stad de moeite.

Deze gebouwen zullen bij de andere steden op deze website regelmatig terugkeren met meer informatie. Londen heeft veel karakteristieke hotels die afwijken van de grootschalige, meer toeristische hotels en hostels. De stad Londen staat ook bekend om verschillende inwoners die iets proberen te verdienen aan het toerisme door een deel van hun huis of hun kamer te verhuren. Er zijn ook verschillende websites te vinden op het web waar deze bijzondere huizen worden aangeboden. Zo slaapt u ook nog eens op een meer unieke manier tijdens de citytrip dan een gewoon hotel. Kortom: er is genoeg te zien én te beleven in Londen.

Londen goedkope citytrips
Londen stedentrips
Londen stedenreizen