Parijs
Parijs

Citytrip Parijs Bezoek Parijs

Als u een citytrip Parijs gaat maken, kunt u er bijna niet omheen, stad van de liefde. De bijnaam van de stad heeft Parijs al honderden jaren geleden verdiend, maar toch vooral om de Eiffeltoren. Elk jaar weer worden er honderden vrouw op, onder of naast de Eiffeltoren ten huwelijk gevraagd.

Parijs nog natuurlijk veel meer te bieden als stad. Prachtige, grote straten en gebouwen, dure winkels waar je de ogen uitkijkt, goede infrastructuur en heel veel geschiedenis die eigenlijk overal in de stad terugkeert. Of u nu een weekendje weg wilt of een midweek u kunt zich in deze wereldstad uitstekend vermaken. Parijs met zijn ongeveer 2,25 miljoen inwoners was vorig jaar de best bezochte stad van Europa, en niet voor niets.

Parijs

Het lijkt dus bijna een voor de hand liggende keuze, om op vakantie te gaan naar Parijs. Maar er zijn genoeg andere voordelen: met de auto bent u bijvoorbeeld binnen vijf uur in Parijs. Nog dezelfde avond kunt u de Eiffeltoren beklimmen.

Vaak zijn er heel lange rijen, vooral in de avond omdat de Eiffeltoren dan extra mooi is vanwege de lichtjes; het uitzicht. Tip: als u in de ochtend gaat wanneer de toren direct opengaat, dan is het vaak heel rustig en kunt u helemaal tot de derde verdieping komen in plaats van de eerste of de tweede. Op de verdiepingen kunt u trouwens ook goed vertoeven door bijvoorbeeld te eten, wat te drinken of rondjes te lopen en gewoon simpelweg te genieten van het uitzicht. Maar los van de Eiffeltoren: wat dacht u van de Arc de Triomphe bijvoorbeeld?

Arc de Triomphe

Mocht u sportliefhebber zijn, dan weet u direct wat het is. Het prachtige gebouw in het midden van de rotonde wordt elke Tour de France weer mooi in beeld gebracht als alle wielrenners rond de Arc de Triomphe rijden. Aan de Arc de Triomphe ligt de beroemde winkelstraat de Champs- Elysées. Dit is de grootste en duurste winkelstraat van Parijs, maar ook van Frankrijk. Het is heel leuk om eens in de winkels rond te kijken. Een horloge kost bijvoorbeeld al gauw paar duizend euro. In Nederland zijn uiteraard ook zulke dure winkelstraten maar in Parijs is alles extra bijzonder, extra duur en extra speciaal. Op de Champs-Elysées valt veel te genieten, zowel van de winkels als van de grote menigte winkelende mensen en soms bont uitgedoste toeristen.

Louvre

Het Louvre (of Museé du Louvre) ligt midden in Parijs, aan de Seine. Er zijn drie vleugels: de Sully-vleugel, de Richelieu-vleugel en de Denon-vleugel. Naast het allerbekendste werk, de Mona Lisa van Leonardo da Vinci, vindt men hier ook onder andere de Venus van Milo (Melos), de Badende Diana (Boucher), Maria Magdalena (van der Weyden) en Maria Margarita (Vélazquez). Het Louvre pretendeert met haar collecties een encyclopedie van de kunsten zijn, en slaagt daar uitstekend in.

Denk niet dat je binnen één dag de gehele collectie kunt zien; de tentoonstellingsruimte is 60.000 vierkante meter groot! Bij de ingang zijn echter brochures te vinden die u binnen enkele uren langs de meest belangrijke werken leiden. Vergeet ook niet de indrukwekkende collectie Nederlandse (van Eyck) en Vlaamse (Rubens) werken te bewonderen.

Notre Dame

De Notre Dame (voluit De Cathédrale Notre-Dame de Paris) staat op een eiland in de Seine, midden in Parijs. De bouw werd voltooid in 1345. In de Kathedraal worden drie vermeende relikwieën van Jezus bewaard, te weten de doornenkrans, een deel van het kruis en een nagel waarmee Jezus gekruisigd zou zijn. Daarnaast is de kathedraal onder andere bekend door het verhaal: “De Klokkenluider van de Notre Dame”. De twee welbekende torens kunnen overigens worden beklommen. ’s Avonds wordt de kathedraal prachtig verlicht. In de wintermaanden bevindt zich naast de kerk een ijsbaan.

Vakantie in Parijs

Als u nog op zoek bent naar een overnachting in de romantische stad, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Buiten het centrum zijn de hotels in ieder geval relatief goedkoper. Dan kun je snel een metro of bus nemen naar het centrum. Tip: neem eerder de metro dan de bus. Het metronetwerk in Parijs is uitstekend goed met prima verbindingen.

Zo bent u vanaf elke buitenwijk razendsnel in het centrum en loopt u zo de Champs-Elysées op bijvoorbeeld. Mocht u nog in de middag ergens in een park willen wandelen en picknicken, dan kunt u dit het beste doen in de Jardin des Plantes. Dit is een heel mooi, rustgevend park. Al zijn er meer parken die de moeite waard zijn plus die de rust geven om te genieten van een heerlijke citytrip. Eén ding is zeker: Parijs heeft alle ingrediënten om er een prachtige, onvergetelijke vakantie van te maken.

Parijs goedkope citytrips
Parijs stedentrips
Parijs stedenreizen